Corporate Finance Institute

Corporate Finance Institute

Transitioning from characterless coworking space to a cosy home. 

Based out of a coworking space, Corporate Financial Institution’s office was missing dedicated rooms to perform team functions, just as much as it was missing a comfortable lobby for visitors. The space also didn’t feel like it’s own without branding elements that spoke to its visual identity. 

Aura took a holistic approach, tackling both the office’s layout issues while giving in a complete visual overhaul. By widening a hallway adjacent to the main door, we created a boundary between the main, open workplace, and transformed the entryway area into a newly designated waiting area. We rearranged the space to create small and large boardrooms, casual meeting spaces, and even a dedicated room for recording podcasts. We incorporated CFI’s branding in window and door frames, entryway walls, through subtle elements in the carpeted flooring, and through multicoloured graphics.

With an emphasis on close-quarters yet spacious-feeling use of the office’s layout, paired with cosy furnishings, Aura helped make waiting and meeting rooms feel more like welcoming living rooms rather than a business workplace. The new layout and design has given CFI employees a versatile and comfortable place to work.